yoga2.jpg
yoga.png

 

Välkommen till Yin-yoga & Mindfulness på Öråker i sommar

 

Ge dig själv en stund att mjukna och slappna av i kropp och sinne med hjälp av Yin-yoga och Mindfulness.  

 

Yin-yoga är en långsam typ av yoga som frigör spänningar i bindväven, den s.k. fascian som omger de flesta delar av kroppen, från de allra djupaste till de ytligaste nivåerna. Denna vävnad är långsam och stum och behöver tid för att kunna släppa efter. När det händer ökas flexibiliteteten i leder, muskler och andra delar i kroppen som fascian är en del i. Därför stannar vi 3-5 minuter och andas igenom de olika positionerna, oftast liggande eller sittande på mattan. Med hjälp av andningen och kuddar/bolster under olika kroppsdelar kan vi vila oss i form och låta gravitationen göra jobbet.

 

Med Mindfulness tränar vi närvaro, medvetenhet och hjälpfulla mentala attityder som blir en del i Yin-yogan och som vi har nytta av i vardagen.

 

För vem:

Ingen övre åldersgräns – 13 år, inga förkunskaper behövs.

Ta med:

Yoga matta eller liknande, filt, kuddar/bolster. Sköna kläder som håller dig varm.

När:

Lördagar och tisdagar 10 – 31 juli kl. 9.00-10.30. Inställt vid regn.

Plats:

Öråkers Gård. Utomhus på stora gräsmattan framför Herrgården, nära Flyglarna.

Parkering:

Vid Ladan (helst) eller Stallet.

Kostnad: Gratis

Lärare: Gunilla T Jonsson. Yin-yoga, MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) och CBMT (Corporate Based Mindfulness Training) lärare.

Hon arbetar som Organisationskonsult och Ledarcoach sedan 2003 och har dessförinnan flerårig arbetslivserfarenhet som Leg. Naprapat.