top of page
Redskap2.png

Trädgård- och odlingskurser med Johanna våren 2023

Starta odlingssäsongen med en kurs för att vässa dina kunskaper om trädgård, ätbara grödor, jordhälsa och odling.

Öråkers kulturförening erbjuder kurser som ger en bra grund för den intresserade att nyttja sin trädgård eller kolonilott för att odla mer ätbart och öka sin egen matproduktion.

Kursledare är Johanna Karlén från Bioinspira. Johanna är utbildad trädgårdsingenjör och permakulturdesigner. Hon arbetar med att berika och förhöja boendemiljön i både privata trädgårdar och vid flerbostadshus.

Kurs 1. Är du grön i trädgården? 1 tillfälle

Lördag den 11 mars kl: 9.30-11.30

En introduktionskurs i trädgårdens uppbyggnad, växter och möjligheter.Vi går igenom grunderna till en njutbar trädgård, jord och kompost, inramning, buskar, träd, perenner och annueller. Vi pratar om hur trädgårdens skötsel bli enklare om vi jobbar med naturens system och förutsättningar. För dig som vill komma igång med din trädgård men inte riktigt vet vart du ska börja.

Kurs 2. Ätbar trädgård med naturlig odling, 3 tillfällen

Lördag 18/3, 15/4, 29/4 kl: 9.30-11.30

Kursens syfte är att inspirera dig att odla mer ätbart i trädgården eller på kolonilotten och att göra det på ett sätt som gynnar vår planet. Att utveckla trädgården till ett skafferi för hela familjen samtidigt som du ökar kolinlagringen i marken och den biologiska mångfalden. Upplägget för kurstillfällena hänger ihop men det är även möjligt att medverka vid vissa av tillfällena om så önskas.

Pris: 495kr per gång inkl. fika för medlemmar i Ladans kulturförening, 595 kr ej medlem

Events
bottom of page